Kohti digitaalista tuotepassia - tule kuuntelemaan lisää tekstiilitoimijoiden yhteishankkeesta

Event details
Name Kohti digitaalista tuotepassia - tule kuuntelemaan lisää tekstiilitoimijoiden yhteishankkeesta
Time 30.10.2024 14:00 - 30.10.2024 15:00
Last registration date 28.10.2024 16:00
Additional information








Kerättävän tiedon määrä yritysten liiketoiminnassa kasvaa ja lisää tiedon hallinnan kustannuksia sekä muita haasteita. Digitaalisen tuotepassin vaatimukset tulevat koskemaan käytännössä kaikkia EU-markkinoilla olevia tuotteita ja passin datan hallinta sekä siirto tulee tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti.




Suomen Tekstiili & Muoti ry, Kaupan liitto ry sekä Muoti- ja urheilukauppa ry ovat valmistelleet yritysten kanssa toteutettavaa kaksivuotista hanketta, jonka tarkoituksena on pureutua digitaalisen tuotepassin käyttöönoton mahdollisuuksiin ja haasteisiin kuluttajatekstiilien arvoverkostossa. Hankkeen tavoitteena on tuoda yrityksiä yhteen; miettimään ratkaisuja, kuinka datan siirto, jako ja hyödyntäminen voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti ja luotettavasti koko tekstiilien elinkaaren ajan. Tekstiilipilotilla pyritään luomaan ratkaisuja, jotka ovat sovellettavissa myös muissa tuoteryhmissä.






Hankeinfo järjestetään keskiviikkona 30.10.2024 klo 14.00–15.00 Eteläranta 10. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä (Teams). Hankkeesta kiinnostuneille on rajattu määrä paikkoja läsnä osallistumiseen. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.






Potentiaalisia hanketoimijoita ovat tekstiilitoimijat, vähittäiskauppa, logistiikkatoimijat, käytetyn tavaran toimijat, korjaus- ja huoltopalveluiden tarjoajat, jätealan toimijat, kierrättäjät sekä datatalouden mukaisia ratkaisuja tarjoavat IT-alan yritykset. Yritysten lisäksi keskusteluja on jo käyty Business Finlandin kanssa osarahoittajan roolista.






Ilmoittautumiset pyydämme ystävällisesti maanantaihin 28.10. klo 16.00 mennessä.







ILMOITTAUDU TILAISUUTEEN TÄSTÄ








Tervetuloa!

Suomen Tekstiili & Muoti ry, Kaupan liitto ry sekä Muoti- ja urheilukauppa ry








Lisätietoa: 

Suomen Tekstiili & Muoti ry, johtava asiantuntija Emilia Gädda, p. 041 545 8142

Kaupan liitto ry, johtava asiantuntija Marja Ola, p. 050 383 7711

Muoti- ja urheilukauppa ry, toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, p. 040 060 0037